«

»

Слон за подарък и за украса

В магазин за подаръци Gifts вярваме, че е хубаво всеки подарък да има смисъл или да носи положителна символика. Преди време ви дадохме идеи за 6 подаръци с хубава символика. Тук ще се спрем подробно на символиката на един от тях – слона.

Слонът е подходящ за подарък за мъж или за жена. Той носи хубава символика и послание. А пластиките са много и наистина оригинални, затова са прекрасен аксесоар за дом или за офис.

Фигурата на слон е популярен символ за щастие и късмет. Преди години ни се струваше екзотично, но вече свикнахме с посланието на слона и по нашите географски ширини. Затова и по-консервативните хора го приемат много добре за подарък. Когато се чудите какво да подарите на някого – спрете се на пластика на слон. Няма как да сбъркате!
Тези симпатични фигурки често са обект на колекционерска страст. Според една от традициите е хубаво човек да има в дома си три, пет или седем слона.

Три слонове с вирнати хоботи, които ще ви донесат късмет

Три е едно от магическите числа, а слонът е фигура за късмет. Затова не се страхувайте да имате повече, подарявайте ги на близките си приятели - слоновете са символ на щастие и ще го доведат в дома ви!

Тези слонове са в индийски стил – в златно, с украса от перли. Хубаво е, че са различни размери. Така можете да ги подредите в една композиция по височина. Когато разполагате фигурката на слон вкъщи е добре да го сложите така, че опашката му да е обърната към вратата на помещението, а хоботът му да е към прозорец или да гледа към вътрешната част на стаята. Така, според Фън Шуй, ще задържите положителната енергия в стаята.

Красиви, елегантни слонове подходящи за подарък

Двойката от малък и голям слон стои красиво и елегантно.

Тези слонове са по-нетрадиционни – имат малко издължена форма, а релефната, прозрачна украса от цветя ги прави артистични. Заради тъмния си цвят те са елегантни и биха стояли добре в кабинет или офис. Изработени са от керамика. Ако ги поставите пред прозореца през тях ще прозира светлината – много е красиво!

Защо да имаме пластика на слон в кабинета или офиса си? Освен всичко друго тази фигура символизира успеха и просперитета. Тя ще ви донесе богатство, затова е хубаво да я поставите в офиса или магазина си. Слонът е много подходящ подарък за приятел, който започва нов бизнес или му предстой трудно начинание. Слонът ще го покровителства и ще му даде сила. Той е фигура, която символизира и търпението, а с него вземаме правилните решения.

Още една двойка слонове - интересна и артистична пластика, която ще бъде интересен акцент в дома

Двата слона с кафяво и сребърно са направени от смолист материал с дървени частици. Заради иноксовия цвят на украсата им те биха подхождали в модерен дом, в комбинация с други аксесоари от метал. Колебаете се за нещо и се чудите как да постъпите? Фън Шуй съветва да се допитате до фигурката на слона. Погалете хобота или коремчето му и помислете спокойно – решението ще дойде интуитивно. Не случайно слонът е символ на мъдрост.

Екзотичен слон от дърво с вирнат хобот за късмет

Този слон от дърво ще донесе късмет и успех на вас или на човека, на когото го подарите

Фигурите на слон са много разнообразни. Обикновено са с хобот насочен нагоре – това е символ на късмет и щастие. Срещат се и фигури с хобот надолу. Противно на разпространеното в България вярване, че това не е хубаво, всъщност хобот надолу символизира добродетелност. Според едно от вярванията, ако жена иска да забременее трябва да постави в спалнята си слон с хобот насочен надолу. За да увеличите силата му – сещайте се от време на време да докосвате хобота му. Не е доказано, че действа, но в никакъв случай няма да ви навреди!

Заради силната положителна символика на слона, тази статуетка е чудесен подарък. Според размера и материала на слона можете да изберете различни варианти, които са подходящи както за малък подарък – изненада, така и за подарък при тържествен случай като юбилей или сватба. В магазин за подаръци Gifts ще ви изненадаме с разнообразни предложения от тази красива пластика. Още идеи за подаръци с хубава символика можете да разгледате в статията 6 подаръци с хубава символика.

 
Ако този пост Ви харесва може да оставите коментар или или да се абонирате за RSS feed за да получавате следващите ни идеи за подаръци във вашия четец.

1 comment

1 ping

  1. Веска Дженева

    Здравейте искам голямо слонче сувенир размери цена

  1. Дървен слон-поставка – тежък и тържествен подарък

    […] за специални хора. Показвали сме ви различни варианти тук, както и тук, но тази статия е за два много специални […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>