Оригинални идеи за саксии „направи си сам”

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Сезонът на градината и балконите вече започна. А много хора отглеждат цветя в стаите и през останалото време на годината. В магазин за подаръци Gifts сме запалени по всичко свързано с градина и цветята. Имаме много аксесоари и постоянно търсим нови идеи. Наскоро ви показахме няколко изкушения за градината, които са подходящи и за подарък . Днес ще споделим няколко оригинални предложения за саксии, подходящи за различни растения в дома или градината. Някои от тях можете да намерите в магазина, за другите е нужно само вашето въображение и можете да ги направите и сами. А всички са много подходящи и за подарък.

Нов живот за стария чайник, тенджера или ботуш – Всички тези на пръв поглед непотребни предмети могат да се превърнат в оригинален съд за цветя. Огледайте се вкъщи или в мазето. Дори леко очукани пак ще свършат работа. Все пак ще е хубаво тенджерите да са в ярки цветове – червено, зелено или жълто и ако са по-мънички ще седят по-сладко. Ако направите композиция от няколко една до друга с различни размери – ще придадете завършеност на идеята. Може да ги освежите с панделка от лико. Съдете в тях непретенциозни растения като мушкато или петунии. А ако това предложение ви се струва твърде смело пресъздайте идеята с нещо такова:

магазин за подаръци Gifts

Понякога все пак се случва "да цъфнат" налъмите! Но тези изглеждат добре и определено ще внесат разнообразие в градината!

Алое в чаша за чай – това растение наистина не е претенциозно. Можете да разсъдите няколко е различни цветни чаши за чай и за кафе. Ще стоят много красиво на перваза на прозореца. Подгответе няколко такива и ги подарете на близките си приятелки – ще бъде много мила изненада.

Глинени саксии – обикновените глинени саксии могат да бъдат много красиви и естествени, без да са претенциозни. Но ако кафявият цвят на глината ви е омръзнал, лесно можете да ги освежите за един сезон с блажна боя или останал латекс. Друг вариант е да „облечете” саксията в парче по-дебел плат. Залетете го към основата с лепило С 200.
Подобен е ефекта на тези саксии.

Три саксии в ярки цветове, облечени с плат и украса като слънчоглед от магазин за подаръци Gifts.

Интересни саксии, които ще са много подходящи за подарък на жена.

Основата им е от лека пластмаса, отвън са облечени с дебела плюшена материя. Я ярки цветове са, така че дори да посадите в тях само обикновена котешка трева, пак ще са много красиви.

Съдове с подходяща форма от различни материали лесно могат да се преобразят в оригинални саксии като ги облепите с канап или по-дебело въже. Ще намерите такова на пазара или в железарията. Трябва ви и силно лепило като С 200 или лепило за тапети. Намазвате съда от външната му страна и обточвате въжето по цялата му дължина. Тази техника е подходяща за обикновени пластмасови саксии, за стъклени буркани или за керамични саксии, които са ви омръзнали. За по-голяма здравина можете да лакирате отгоре, когато въжето засъхне.

Тези идеи са лесно приложими и няма да ви отнемат много време, не изискват и особена подготовка. Но ако не сте фенове на практиката „направи си сам” или пък имате нужда от още вдъхновение разгледайте и предложенията за оригинални саксии на магазин за подаръци Gifts или ни посетете на място в София, на ул. Солунска 32.

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.