Наргиле за подарък

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Нагриле за подарък от магазин за подаръци Gifts

Наргиле -40 см височина, тютюни и въглен. Наргилето е интересен подарък.

Наргилето е чудесен подарък, по няколко причини – оригинално е, интересно, става повод за събиране с приятели и усещането, когато го ползваш е много приятно.

Този екзотичен предмет е много популярен в арабския свят и в Индия, откъдето произлиза. Почти всеки, който е бил в Истанбул или по на юг в Гърция, е виждал кафенетата пълни с мъже, които играят табла и пушат наргиле. В България не е популярно, но все пак има места, на които се сервира наргиле. Удоволствието да го имаш вкъщи е несравнимо, особено, ако често се събирате с приятели – затова наргилето е прекрасен подарък за мъж, за жена или за семейство.

Наргилетата са с различни размери, като трябва да имате предвид, че колкото по-малка е горната чашка – събира по-малко тютюн и се пуши по-кратко. Обикновено дори нисички наргилета са с чашка със стандартен размер, така че височината на наргилето не е водещата. Разбира се, по-високите и големи наргилета стоят по-стабилно и са особено красиви, но и малкото ще ви свърши работа за пушене.

Не зависимо от размера, наргилето има едни и същи части – стъклена кана – основа, която може да е украсена с метал или рисунки, метална тръба – чибук, чиято основа е захваната за каната, а на края й е прикрепена чинийка и чашката за тютюна и маркуч, който е захванат за тръбата и завършва с дървен или пластмасов накрайник за пушене. Всички тези части са свързани с гумени уплътнения.

Добрите наргилета се продават с щипци за въглена, мощуци и тънка метална пръчка за пробиване на фолиото и за почистване на тръбата и чашката ако се наложи. Друго, което трябва да гледате е чашката да е гледжосана (керамиката да е лъскава), защото така се почиства лесно и не остават следи от различните видове тютюни. Тръбите трябва да са алуминиеви, за да не се появява ръжда. Ако гумените уплътнения между отделните части не са съвсем плътни – този проблем се разрешава лесно с малко тиксо, увито около тях на правилните места.

Изживяването на пушенето на наргиле е незабравимо, заради различните тютюни. Струва си да се пробва всеки, така ще се насладите на разнообразни вкусове и ще откриете кой е вашият. Ако не сте пробвали преди си струва да опитате с класически вкусове, като ябълка с канела, микс от червени плодове ( сладък е и обикновено се харесва), ябълка или череша. В последствие може да ви харесат банан, мента или шоколад. Добрият тютюн трябва да е мек и влажен. Според нас, колко по-натурален вкус, толкова по-добре.

Трябва да опитате, но почти е гарантирано, че ще ви хареса, ако тютюнът е хубав.

В магазин за подаръци Gifts имаме дълги години опит с наргилето и ще ви обясним всичко подробно на място. Разполагаме с разнообразни тютюни и аксесоари за наргиле, които ще допълнят вашето преживяване.

Добре е да имате предвид, че наргилето е и един от подходящите подаръци за мъж Подарък за мъж – 5 полезни идеи.

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

1 споменаване

  1. […] екзотични съкровища. Можете да добавите и наргиле. Тук сме разказвали повече за това ориенталско […]

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.