Екзотични музикални инструменти

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Екзотичните музикални инструменти са артикул подходящ за подарък и за декорация в дома. Все по-често се случва някои от приятелите ни с музикални наклонности да се научи да свири на тарамбука, маракас или пък, когато компанията се разгорещи – да акомпанира с дайре. За всеки, който се увлича по музиката и е изкушен да твори, някакъв екзотичен музикален инструмент е хубава идея за подарък. Тези предмети са красиви – можете да използвате някой от тях, за да създадете оригинален акцент в дома си.

Rain stick, бамбукова свирка и маракас от черупки от магазин Gifts

Rainmaker, свирка от бамбук и маракаси от черупки – оригинални музикални инструменти, които са чудесна изненада.

Английското име на красивия, изрисуван бамбуков цилиндър е Rain maker или Rain stick. Името е вдъхновено от звукa, който издава – все едно едри дъждовни капки барабанят по палмови листа. Звученето е красиво и много успокояващо. За този инструмент, който е нещо като маракас или перкусии, се смята, че е измислен в Чили или Перу. Там са се правели от кактус. Но ги има и в Индонезия, където са бамбукови и изрисувани с красиви шарки отвън. Древната му символика е че носи дъжд. В бамбуковия цилиндър има спирала, по която се търкалят малки зрънца – вид боб или грах, така се получава нежният, ромолящ звук. Rainstick е подходящ за подарък и за човек, който не е непременно запален по музиката, тъй като е впечатляващ и красив. Не се изискват толкова умения, за да се „свири“ на него – просто завъртете пръчката с дъното нагоре и после обратно.

Оригинална е и свирката от бамбук. Тя също е индонезийска и със сигурност ще е интересен подарък.

Маракасите от черупки са свежа идея за всеки купонджия! Звукът им е приятен и плътен. Също като Rainstick те са страхотен екзотичен аксесоар, който ще се превърне в акцент в дома. Можете да декорирате някоя ваза и ли купа от метал с него – ще бъде по-оригинално от сухи цветя или плодове.

Индонезийски екзотичен музикален инструмент - тарамбука

Тарамбука, която можете да носите със себе си, на гости при приятели, на плажа или когато сте на къмпинг. Трябват ви музикални способности и ще сте душата на компания.

Тарамбуките или джамбе – както е африканското име на този инструмент, издават силен и приятен звук. Смята се, че произлизат от Африка, но са широко разпространени и на други места. Правят се ръчно, от дърво и кожа, опъната с дървени или метални обръчи с добавка от специални въжета. Понякога са богато изрисувани или имат шарки издълбани върху самото дърво. Друг път са допълнително украсени с маниста или миди. Тарамбуките са се използвали в свещени ритуали и хората вярват, че звукът им има силата да лекува и да спасява живот.

Екзотичните музикални инструменти са подходящи за подарък – забавни са и носят хубава символика – да върви животът като по ноти! Възползвайте се от тази идея и зарадвайте някой с оригиналните предложения за екзотични инструменти на магазин за подаръци Gifts. Следете и новите ни идеи в G+ или Facebook страницата ни.

Споделете в ...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

1 споменаване

  1. […] свързани с музикалната тема, сме ви споделяли в тази статия. И нещо около танците тук. За най-актуалните […]

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.