«

»

6 идеи за подаръци с хубава символика

Когато се чудите какво да подарите на някой приятел или избирате подарък за специален повод като сватба или годишнина, е полезно да знаете символиката на предметите.

Метална фигура на котка

Котката е подходящ подарък като символ на пазител на дома и семейството

Има подаръци с толкова хубав символ, че е приятно човек да има дори повече от един в дома си. Такива подаръци са подходящи и за някой „който си има всичко”, тъй като носят положително послание. За хора, които се женят или създават нов дом, също е добра идея да се подари нещо с положителна символика, което ще остане хубав спомен дълги години напред.

Слон за подарък – това е фигура, която носи щастие на притежателя и. Хубаво е да се постави така, че опашката му да сочи вратата на помещението на хобота да е към прозореца , за да „влиза” щастието. Слонът е един от символите за мъдрост и сила, това е и основното му значение като пожелание към този, на когото ще го подарите. Слонът помага на своя притежател и носи успех в бизнеса. Ако хобота му е надолу – това е за просперитет, ако е нагоре – за щастие. А според Фен шуй – слон с хобот надолу поставен в спалнята ще помогне на жената да забременее. Белият слон символизира добродетелността. Ако сте решили да подарите слон в магазин Gifts има разнообразни варианти – от съвсем малки до такива, които могат да се използват за табуретка.

Фигура на Котка за подарък – котката е особено подходящ подарък за жена или за семейство, тъй като от древността се слави като пазителка на дома. Пластика с котка носи късмет на къщата, затова е и подходящ подарък за сватба. Когато е свита на кълбо – символизира вечността. Посланието на котката е много положително и такъв подарък се възприема добре.

Фигура на Кон – това е хубава идея за подарък, не само за хора с името Тодор. Пластиката на кон символизира успеха и напредъка. А също така смелост и хубава слава. Според Фен шуй, поставен в дома, конят носи положителни промени. Конят е благородно животно и е комплимент, когато получите такъв подарък.

Фигури на тигър - три разлини размери от магазин за подаръци Gifts

Пластиката на тигър е хубав подарък, тъй като символизира успех и сила

Фигура на тигър – такъв подарък символизира сила и просперитет. Ако искате да пожелаете на някого успех, подарете му пластика на тигър. Смятат се, че тази фигура носи положителна енергия поставена както у дома, така и на работното място. Има сила да прогонва болестите и да дава увереност.

Пластика на птица – независимо дали това ще е елегантна чапла, екзотичен пеликан или патица от различни материали, такъв подарък символизира успеха и щастието. Според Фен шуй силната им енергия е способна да извиси притежателят си и да му помогне в новите начинания. Затова е добра идея да подарите пластика на птица на човек, които започва нов бизнес или открива нов офис. Някои от отделните фигури имат и собствено допълнително значение – бухал/софа – мъдрост и дълголетие; орел – сила и победа; Жерав – здраве.

Фигура на Жаба за подарък – не се чудете, фигурата на жаба има символика като носител на богатство и финансова независимост. Има специални крякащи жаби, които са почти истински музикален инструмент и „помагат” за извикването на богатството. Според Фен шуй под фигурката трябва да поставим монета, за да особено действащ талисман.

В магазин за подаръци Gifts ще ви предложим още много предмети със символично значение и ще ви помогнем да изберете най-подходящия за конкретния случай.

 
Ако този пост Ви харесва може да оставите коментар или или да се абонирате за RSS feed за да получавате следващите ни идеи за подаръци във вашия четец.

9 pings

Skip to comment form

 1. Подарък за жена – 5 добри идеи » Mагазин за подаръци Gifts - подарявай с любов

  […] « 6 идеи за подаръци с хубава символика […]

 2. Подарък за мъж – 5 полезни идеи » Mагазин за подаръци Gifts - подарявай с любов

  […] 6 идеи за подаръци с хубава символика » […]

 3. Оригинален подарък Дракон

  […] е фигурата на Дракон. Наскоро ви дадохме няколко идеи за подаръци с хубава символика, днес ще разкажем повече за силата на фигурата на […]

 4. Идеи за оригинален подарък за нов дом

  […] идеи за подаръци с хубава символика можете да видите тук. Три дървени слонoве от дърво – хубава композиция, […]

 5. Статуетка на КОТКА –оригинален подарък за жена и за дом

  […] Котката се смята за магическо животно с добри сили, затова е хубаво да я имаме в дома си и е подходяща за подарък. Има голямо разнообразие от фигурки, така че да се спрете на подходящата за вас. Може да е от метал, дърво или керамика. Интересни са котките от палмово дърво. Те са с различни размери от 5 см до 1.5 метра. Някои са украсени с парченца мозайка и стъкло, а други са изрисувани с ярки шарки. В магазин за подаръци Gifts на Солунска 32 ще ви предложим много варианти, както и още идеи за подаръци с хубава символика. […]

 6. Слон с хубава символика за подарък и за украса

  […] положителна символика. Преди време ви дадохме идеи за 6 подаръци с хубава символика. Тук ще се спрем подробно на символиката на един от тях […]

 7. Цветница - традициите и подаръците за имен ден

  […] За дамите е хубаво да поднесете подарък, който да носи символиката на празника и да е обвързан с цветята. Може да е интересна ваза или друг подобен аксесоар за дома. Може да е оригинален свещник с декоративни цветя или просто весел и пъстър предмет, който да пресъздава духа на празника. За по-конкретни идеи можете да разгледате категорията ни Подаръци за жена, като и да се „подсетите” за нещо от статията 6 идеи за подаръци с хубава символика . […]

 8. Пластика Кон - подарък с хубава символика за мъж или за жена

  […] за жена, така и за мъж. Преди време ви дадохме идеи за няколко подаръци с хубава символика. Днес искаме да се спрем на пластиката – Кон един от […]

 9. Подарък за специален повод – екзотичен жерав

  […] Още идеи за подаръци с положителна символика можете да почерпите в тази статия. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>